logo

Laadukasta kotimaista perunaa


Kesäperuna

Vuoden kohokohtamme on se kun uuden sadon ensimmäiset perunat nostetaan pellolta pöytään. Nämä herkut halutaan tarjota mahdollisimman tuoreina joten ne lähtevät tilaltamme eteenpäin heti pellolta noustessaan. Kesäperunalajikkeitamme ovat Jussi, Solist ja Colomba.

Yleisperuna

Yleisperunat soveltuvat monipuolisesti ruokaperunakäyttöön. Näitä löydät keltaisista pusseista.
Meidän lajikkeistamme yleisperunoita ovat esimerkiksi Lady Felicia ja Gala.

Jauhoiset lajikkeet

Jauhoiset perunat sopivat erityisen hyvin sose- ja uuniperunoiksi. Keitettäessä ne hajoavat herkästi mutta esimerkiksi uunissa kypsyessään niistä tulee maukkaan pehmeitä. Nämä tunnistat kaupan hyllyllä punaisesta pussista. Lajikkeistamme jauhoisiin kuuluvat esimerkiksi Fontane ja Afra.

Kiinteä peruna

Nämä kiinteämaltoiset lajikkeet pysyvät hyvin koossa keittäessä ja sopivat sen vuoksi erityisen hyvin keittoihin ja salaatteihin. Nämä löytyvät kaupanhyllyltä vihreistä pusseista. Lajikkeitamme ovat esimerkiksi Belana ja Annabelle.

Erikoislajikkeet

Puikula

Puikula on pohjois-suomalainen vanha ruokaperunalajike. Se on erittäin maukas ja herkullinen. Koostumukseltaan tämä erittäin jauhoinen peruna on tarkka keitettävä mutta varmasti sen arvoinen.

Siikli

Keltainen, kiinteä ja hyvänmakuinen syysperuna. Sopii erityisen hyvin salaatteihin, laatikoihin ja keitinperunaksi.

Bellarosa ja Rosamunda

Jauhoisuuden ja ison kokonsa vuoksi sopivat erityisesti uuniperunoiksi. Bellarosa on myös noussut yhdeksi muusiperunasuosikeista sillä siitä syntyvä kuohkea ja keltainen muusi on todellista arjen herkkua!